Fiets4daagse Appelscha
www.fiets4daagseappelscha.nl

Dit jaar bestaat de fiets4daaagse appelscha 40 jaar. Indertijd opgericht in 1979 als commissie van uit plaaselijk belang en vvv appelscha samen met de plaatselijke fietsenmaker tjeerd de jong.

Knipsel AankondigingHet eerste bestuur van de commissie Fietsvierdaagse:
Voorzitter J. Jongsma
Secretaris A. Postma
Penningmeester A. Stobbe
Bestuurslid Tj de Jong
Bestuurslid W. v/d Meulen belast met het uitzetten van de routes.

Op 7 juli 1988 werd de Stichting Fietsvierdagse Appelscha opgericht en de commissie opgeheven.
Het doel van de stichting: Het bevorderen van het rijwiel toerisme.
Voorzitter: J.Jongsma
Secretaris: R. Doek
Penningmeester: H. Vondeling
Bestuurslid: Tj de Jong Bestuurslid : W. v/d Meulen


knipsel 1983 De Fiets4Daagse Appelscha wordt dit jaar ( 2019) voor de veertigste keer georganiseerd. De Stichting Fiets4Daagse Appelscha is opgericht in juli 1988. Het doel van de stichting is het bevorderen van het rijwieltoerisme in en rondom Appelscha.

Jaarlijks mag de stichting tussen de 2000 en 2500 enthousiaste deelnemers verwelkomen. De deelnemers komen uit het hele land en zelfs daarbuiten.

Appelscha en omgeving heeft veel natuurschoon te bieden, in totaal 4000 hectare. Uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen, meertjes, vennen, moerassen, kanalen, weilanden en akkers vormen het decor vaneen onvergetelijke Fiets4Daagse. De deelnemers zijn elk jaar weer vol lof over de prachtige routes. De routes worden duidelijk met pijlen aangegeven.

Ongeveer 50 zeer enthousiaste vrijwilligers staan elk jaar weer klaar om het fietsen in goede banen te leiden.

Alle verkeersregelaars zijn gediplomeerd en vele daarvan hebben een EHBO-diploma. Op elk kruispunt of oversteekplaats staat zo mogelijk een verkeersregelaar om de deelnemers veilig over te laten steken.

Deelnemers kunnen kiezen uit 3 afstanden: 25/30, 40/45 en 60/65 km. De start en finish is in het Racket & Health Centre, (voorheen Steegdenhal) hier kan men tevens een hapje en een drankje nuttigen onder het genot van stemmings muziek. Deelnemers kunnen 's nachts hun fietsen stallen in de bewaakte hal. Uw E-bike kan hier geladen worden.

Stichting Fiets4Daagse Appelscha hoopt in dit jubileumjaar op een groot aantal enthousiaste deelnemers en wenst hen een onvergetelijke Fiets4Daagse.